Ingrediënten

transparantie

we geloven in authenticiteit en geven onze fans de kans om te beslissen over hun productkeuze op basis van volledige én correcte informatie. daarom vermelden we alle ingrediënten in onze producten en spreken we vrijuit over onze productieprocessen en de bedrijfspraktijken en -waarden van method.

evaluatie van de grondstoffen

alle ingrediënten in method-producten worden grondig geëvalueerd door MBDC (McDonough Braungart Design Chemistry), een onafhankelijk instituut voor milieu-onderzoek. dit uiterst nauwkeurige onderzoeksproces garandeert dat alle method-producten veilig zijn voor de gezondheid en het milieu.

certificatie

al onze belangrijkste producten zijn gecertificeerd als Cradle to Cradle®, waarvan ruim 75% op het ‘gouden niveau’. dit wil zeggen dat een team wetenschappers van C2C Institute een grondige analyse heeft gedaan van alle ingrediënten, verpakkingsmaterialen en –ontwerpen en productieprocessen. dit garandeert ons dat we de grondstoffen in onze productieprocessen maximaal hergebruiken.

ingrediënten

voor ons telt niet alleen het uiterlijk. ook de binnenkant telt. ontdek wat er in onze method-flessen zit.

formulering

we volgen het voorzichtigheidsprincipe: als er ook maar de kleinste kans bestaat dat een ingrediënt niet veilig is, dan gebruiken we het niet. punt.

onze zwarte lijst van ingrediënten

gevaarlijke ingrediënten, daar doen wij niet aan mee. hier volgt een lijst van ingrediënten die we absoluut nooit gebruiken (en waarom).

geuren

we zijn trots op de ontwikkeling van heerlijke geuren die mild zijn voor je neus.

kleurstoffen

Wij vinden dat levendige kleuren schoonmaken veel leuker maakt. daarom gebruiken we kleurstoffen die veilig zijn voor mensen + onze planeet.

conserveermiddelen

efficiënt, veilig + biologisch afbreekbaar. onze conserveermiddelen zijn van belang voor betrouwbare reinigingsmiddelen.

terug naar boven